Протетика

Современата протетика ни нуди многу решенија за надокнада на загубени заби или естетско корегирање на моменталните заби кај пациентот. Др.Ертан и неговиот тим се тука за да ве советуваат и да ви помогнат во изборот на соодветниот материјал за Вас како и да Ви пружат максимална нега и поддршка во тоа решение. Простетските надоградби на естетски и функционален начин ги решаваат помалите и поголемите неправилности на забите. Целта на протетиката како гранка е враќање на правилната естетика и функција на забите, како еден од најбитните фактори за секој пациент. Денториа ги нуди следните простетски решенија:

Zirconium Crowns

Metal Ceramics

Titan Ceramics

Porcelain Lumineers

Zirconium Crowns

Елементот Zirconium е биокомпатибилен материјал за устата. Како природен материјал од Периодниот систем, Zirconium-от е лесен, транспарентен и немаме иритации, рецесија или промена на бојата на гингивата околу забот.

Metal Ceramics

Метално-керамичките коронки се направени од комбинација на хромо-кобалт и се најдобра опција за биокомпатибилност и цена. Не предизвикуваат алергии и го заштитуваат забот од кариес. Метално-керамичките коронки имаат долг век на траење и не ја менуваат бојата на порцеланот.

Titan Ceramics

Титаниумските коронки се прават директно на Cad Cam машина, лесни се и компјутерски се дизајнираат. Исто како Zirconiumot, материјалот е многу биокомпатибилен и претставува одлична замена кај пациентите кои имаат алергии на метал.

Porcelain Lumineers

Порцеланските ламинати претставуваат тенки лушпи кои се аплицираат само врз предната површина на забот. На тој начин добиваме многу помало одземање од природниот заб, а многу поголема естетика. Се преферира да се постават во фронталниот дел кај пациенти кои не се задоволни од изгледот на насмевката, а не сакаат да ги намалат сопствените заби, за да се постави целосна коронка.