Веб страницата користи колачиња за да ви овозможиме најдобро можно корисничко искуство. – да се стави поле се согласувам/ не се согласувам и прочитај повеќе. / поставки за колачиња

Со клик на полето прочитај повеќе, да се прикаже содржината на Политиката за колачиња, како подолу:

ПОЛИТИКА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА КОЛАЧИЊА (Cookies)

Контролор: Приватната здравствена установа-Ординација по општа стоматологија ДЕНТОРИА Охрид, седиште на ул Стив Наумов 49 Б/2-1, Охрид.

Правото на приватност и заштита на личните податоци на корисниците претставува темелна вредност на нашата ординација. Одредбите од Законот за заштита на личните податоци соодветно се применуваат при употреба на веб-страницата од страна на корисниците.

Денториа ги имплементира сите стандарди и процедури за обработка и заштита на личните податоци на корисниците согласно Законот за заштита на лични податоци и останатите применливи правни прописи. Во политиката за приватност е опишан начинот на кој се врши обработка на личните податоци на корисниците, при нивната посета или регистрација на нашата веб страница.

Што се колачињата (cookies)?

Колачињата се мали текстуални датотеки, делови од код, кои можат да се употребуваат од страна на веб-страницата со цел да се подобри корисничкото искуство. Колачињата се зачувуваат на вашиот компјутер или мобилен уред кога го посетувате веб сајтот. Кога следен пат ќе го посетите пак истиот сајт, колачињата ни дозволуваат да го препознаеме вашиот пребарувач. Колачињата може да ги зачувуваат вашите преференции и други информации но не можат да читаат ваши податоци или информации од вашиот храд диск или пак да читаат други зачувани фајлови за колачиња од други сајтови.Колачињата (cookies)  се користат за повеќе цели, како на пример за да се запомнат Вашите активности и преференции (вклучувања, јазични преференции, големина на фонт или како да ви се прикажува страницата), за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб страницата и да се прикаже навигациската историја на истата.

Каков вид на колачиња (cookies) користиме?

Оваа веб страница користи:

Привремени/постојани

Неопходни колачиња (necessary cookies). Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, www.dentoria.mk и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира исправно.

Претпочитани колачиња (Preference cookies). Претпочитаните колачиња ѝ овозможуваат на веб-страницата да ги запомни информациите кои го менуваат начинот на кој таа се однесува или изгледа, како на пример Вашиот претпочитан јазик или регионот во кој се наоѓате.

Зошто користиме колачиња (cookies)?

На оваа веб страница користиме колачиња (cookies) од следниве причини:

Кога ја посетувате нашата веб страница, можеме да собереме некои податоци од Вашето пребарување, како на пример IP адресата, која содржина од веб страницата на Денториа сте ја посетиле, кога сте ја посетиле и од која веб страница сте биле пренасочени.

Можете ли да ги избришете или контролирате колачињата (cookies)?

Информациите поврзани со колачињата (cookies), не се користат за Ваше лично идентификување. Прифаќањето на овие колачиња (cookies) не е неопходно за работа на веб страницата, но истите би Ви овозможиле подобро искуство во пребарувањето. Доколку сакате овие колачиња (cookies) можете да ги избришете или блокирате, но ако го сторите тоа некои карактеристики на оваа веб страна можеби нема да работат правилно.

Можете да ги избришете сите колачиња (cookies) кои веќе се наоѓаат на Вашиот компјутер и можете да ги подесите поголемиот дел од пребарувачите за нивно спречување. Доколку го сторите ова, можеби ќе има потреба рачно да ги прилагодувате преференциите секој пат кога посетувате веб страна, а исто така можно е да не работат и некои услуги и функционалноста.

Генерални информации

Политиката за колачиња е дел од Политиката за приватност на Денториа којашто објаснува што Денториа прави со собраните информации од нашите корисници. За повеќе иформации посетете ја Политиката за приватност. Политиките може да се менуваат и обновуваат повремено. Ве молиме посетувајте ги полтиките за информираност при евенутални промени.

Закажи консултација