Дигитална Анестезија

Дигиталната анестезија

е безболен метод при кој што растворот на анестетичкото средство во ткивата се инфилтрира со инјектирање (според притисокот на ткивото на личноста). Најважната разлика помеѓу конвенционалната анестезија и дигиталната анестезија е во тоа што при дигиталната анестезија не се чувствува никаква
болка (и нема потреба за користење на специјален гел пред анестезијата). Секој пациент кој прима конвенционална анестезија, може да ја прима и дигиталната (безболна) анестезија. Дигиталната анестезија е одлична метода за деца, како и лица што се плашат од анестезија, бидејќи не се чувствува никаква болка.

Екстракцијата на заб

е понекогаш неопходна процедура, за да се зачува здравјето на другите заби. Во Денториа, користиме дигитална анестезија за безболна екстракција на забот и сме посветени да имате одлично искуство со нас. По екстракцијата, ќе добиете лекарства за забот, како и совети како како побрзо да се опоравите дома.

Доколку имате страв од стоматолошки преглед, бидете сигурни дека во Денториа ќе имате пријатно искуство. Др. Ертан и неговиот тим ќе се погрижат процедурата да биде безболна и да добиете врвна стоматолошка нега.

Денториа, тимот со кој победуваш.