Белеење на заби

Белеењето на забите се состои од два дела: избелување на заби во стоматолошка ординација и избелување на заби во домашни услови. Во нашата ординација користиме водечки систем за белеење на заби (Beyond Polus Whitening Accelerator – лампа) кој ја менува бојата на забите од четири до шест нијанси посветла од основната состојба. Работиме во релаксирана атмосфера, под перфектна заштита и на пациентот и на стоматологот. Процедурата започнува со нанесување на специјален гел Opalescence Tooth Whitening Systems (40 % Hydrogen Peroxide) врз вашите заби и со пенетрирање на гелот преку посебен ласер. За да се отстранат дамките и обојувањето и да се создаде блескава насмевка, гелот и светлината дејствуваат заеднички, продирајќи низ призмите на емајлот и се дејствува директно во дентинот, кој всушност ја дава бојата на забот.

За да останат забите постојано бели, препорачуваме домашно белеење по потреба. Во Денториа ќе добиете инструкции за белеење во домашни услови, како и Whitening Kit за избелување на забите за домашна употреба со кој ќе можете да ја освежите белата боја (имаме во понуда вкус на мента или диња, кој што е веган, безглутенски).

По секое белеење, препорачуваме да се користи Opalescence паста за да се намали сензитивноста (осетливоста) на забите.

Белеење на ендодонтски лекуван заб.

По умртвување на фронтален заб, ако се дојде до измена на бојата (односно, ако стане потемен забот), ние во Dentoria нудиме избелување на тој заб со специјален гел за белеење на ендодонтски третирани заби.

Закажи консултација