Anti Aging Стоматологија

Општата стоматологија опфаќа превентивна нега и корективно лекување. Со редовна посета на стоматолошка ординација, се обезбедува рано детектирање на заболувања кај забите и одржување на оралната хигиената.

Како што е потребна редовна нега на вашата кожа или коса, така е потребна нега и за забите. Се препорачува на секои 6 месеци да го посетите вашиот стоматолог и да си пружите нега.
Dеntoria Total Care опфаќа општа орална хигиена, не само чистење на забен камен, туку обезбедува грижа со флуор терапија за зајакнување на вашите заби. Постапката трае околу 30-45 мин. Во нејзиниот тек може да се појави крваење на непцата, кое по завршување на третманот престанува. Втората сесија се применува само кога е потребно повторно чистење. По сите третмани, се врши контролна сесија. Овој третман не ги оштетува забите и потоа може да се направи полирање на забите.  Може да помогне при лекување на крварења и лошиот здив (освен ако не се работи за некоја посериозна болест).

 

Дали има одредена старосна граница за оваа апликација?

Нема. Тоа може да се направи и на млечните заби.

Дали може да наштети во бременоста?

Непцата се повеќе хиперемични поради хормоните за време на бременоста. Затоа крварењето е повисоко од нормалното, но тоа не е проблем.

Дали забите се чувствителни по постапката?

Користениот флуор гел ја намалува чувствителноста на забите и остава свеж вкус во устата.

Дали ова ја менува бојата на забите после оваа процедура?

Кога бојата и камењата се отстранети, сигурно постои повеќе рафиниран изглед, но забите не се повеќе отворени од нивната боја. Треба да имате белење.