fbpx
Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

Wisil протези

Овој тип на забната протеза се применува кога има голем број дефицит на заби и не може да се третира со фиксни протези. Исто така е познато како халковско прицврстување меѓу локалното население поради нивните тајни држачи кои седат во гнезда подготвени во забите.

Колку дена морам да земам, колку пати треба да дојдам?

Овие протези се подготвуваат во 5 сесии со мерења и разни проби. Просекот од 2 недели е доволен за 5 сесии.

Дали е лесно навикнувањето на носење на протеза?

Овој тип на протези, како што е делумната протеза, има делови во долната вилица под јазикот, и на горната вилица има метални делови што минуваат низ непцето. Имајќи ги овие делови во протезата, во почетокот тешко се навикнува. Сепак, по одреден временски период, повеќето пациенти ги користат овие протези како да се нивни заби.

Како да се чисти протезата?

Чистењето на прецизните протези е исто како и на целосните протези.

Може да се јаде лесно со протезите?

Бидејќи wisil протезите се направени со поддршка од меките ткива и од постојните заби, нема проблем во нивното движење. Може да се извршат лесни функции за сечење, гризење и мелење на храната.

Дали протезата се движи додека се јаде?

Деловите на протезите кои се прицврстени за дупките го спречуваат отстранувањето на протезата, така што тие не се движат кога јадете. Со текот на времето може да се види олабавување на деликатните врски, во тој случај гумите лесно може да се заменат.

Дали сум естетски задоволен со овој протетски зафат?

Тие се многу повеќе естетски во споредба со останатите типови на протези.

Што треба да барам при користење на заштитени протези?

Покрај потребата да се обрне внимание на употребата на целосни забни протези, неопходно е да не се оштетат чувствителните делови. Вметнувањето треба да се врши бавно и внимателно. Откако ќе се уверите дека протезата е потполно поставена, вилицата треба да се затвори, протезата не треба да се поставува со затворање на вилицата, инаку чувствителни делови за поврзување може да се оштетат.

Дали е можно да се поправат кога протезите се скршени или кога паѓаат забите?

Како и со делумните забни протези, основниот дел и забите може лесно да се санираат. Пневматиците во чувствителните врски може да се заменат ако се изгубени, но тешко е да се поправат ако прецизните зглобови се скршат.

Колку време е потребно за да се поправат протезите?

ако и кај парцијалните протези, можно е да се поправат протезите, во зависност од формата и големината на фрактурата, обично во 1-2 дена.

Дали е можно да се користат овие протези кај дијабетични пациенти?

Како и кај парцијалните протези, wisil протезите може да се применат на речиси секој пациент и лесно може да се примени кај дијабетични пациенти.

Дали е можно да се користат протезите кај пациенти со коскена ресорпција?

Обемот на коскеното ткиво не е многу важен за овој тип на протеза. Бројот, јачината и димензиите на постојните заби се важни, бидејќи протезата се прави со поддршка од постоечките заби.

Дали е можно да се користат кај пациенти кои имаат алергија?

Прво, се прават алергиски тестови и се одредува алергија. Метални и акрилни материјали се користат во wisil протезите. Ако постои метална алергија, која е против металот може да се утврди со употреба на друга метална протеза. Меѓутоа, во присуство на алергија на акрил, не е можно да се користи протетска протеза.

Кој е животен век на протезите?

Правилно спроведените протези служат многу години, и кога се обезбедува добра нега и хигиена. Во зависност од употребата, гумите и другите делови од протезите може да бидат изложени на оштетување. Ако потпорните заби се изгубени, протезата мора да се повтори.

Кога протетската протеза е направена со прецизно поврзување, дали е можно да се изврши операција?

Бидејќи протезите со чувствителни врски мора да седат на забите, постојните заби мора да бидат покриени.

македонски