fbpx
Kontakt

+389 78 232 262 | +389 46 200 600

Orë pune

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Bëni një takim

We are serious about your smile

Orë pune

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Bëni një takim

We are serious about your smile

Trajtimi dhe Kirurgjia paradontale

Periodontiti është një sëmundje që për shumë njerëz, në fillim, është vetëm një sëmundje e vogël e zakonshme – gjakderdhje në mishrat e dhëmbëve (gingiviti) por me kalimin e kohës, pacientët kanë resorbim kockor rreth dhëmbit dhe kështu dhëmbët humbasin qëndrueshmërinë e tyre dhe fillojnë të lëkunden. Përderisa nuk veprohet me trajtim të përshtatshëm, pacienti humb dhëmbin.

Ne në Dentoria kemi metoda të përshtatshme për zbulimin e hershëm të kësaj sëmundjeje dhe trajtim të përshtatshëm. Diagnoza vendoset me panoramën më moderne të RTG. Zgjatja e trajtimit mvaret nga zhvillimi dhe shkallae sëmundjes, mirpo në çdo rast, rezultatet janë të dukshme pas disa trajtimeve.

Gingivektomia

Ekziston vend dhe formë e nivelit të gingivës për çdo dhëmb. Kur ky stahdard do të keqësohet mund të shkatërrohet estetika orale. Atëherë mund të fitojmë buzëqeshje qesharake e cila do të ndikojë në pamjen tone nëpërgjithsi. Mirëpo ky problem zgjidhet vetëm me një vizitë pa gjakderdhje dhe shumë lehtë me ndihmën e teknologjive të reja.

Larja e dhëmbëve me teknikat e gabuara të larjes, larja e dhëmbëve më shumë se tre herë në ditë, larja e fortë, ndryshimi i pozicionit të dhëmbëve tuaj, frenumi i lartë dhe jonormal.

Dhëmbët duhet të lahen me brushë të me fortësi të mesme dhe me lëvizje rrethore të buta.

Recesioni i gingivës për shkak të përkeqësimit të larjes çon në kariesin e rrënjëve, ndjeshmërinë e dhëmbëve dhe problemet estetike.

Në rastet kur diferenca e gingivave bie nën një nivel të caktuar dhe indet e ngurta rreth dhëmbëve zhduken plotësisht, pacientët tanë mund të pësojnë humbje të dhëmbëve.

Recesioni i gingivitit zgjidhet me trajtim kirurgjik.

Operacioni realizohet nën anastezion lokal dhe nuk ekziston asnjë ndryshim në mes procedurave kirurgjike dhe procedurave tjera protetike në gojë. Gjatë operacionit nuk paraqitet asnjë dhimbje, dhe pas saj mjafton vetëm ilaçi kusndër dhimbsave. Kjo mund të shkaktojë parehati kur prekni diçka në këtë zonë deri në 3-4 ditë. Kjo parehati tërësisht zhduket pas një periudhe 1 javëshe, kurse zona e plagëve do të shërohet duke mos lënë asnjë gjurmë.

Операцијата се применува на два начина. Првиот метод, наречен калемење, се применува на површината земена од непцето на нашиот пациент и се нарекува графт. Во вториот метод наречен смена, ако има цврсто ткиво веднаш до областа за повлекување, ткивото се префрлува на повлечената област.

Операцијата се изведува под локална анестезија и не постои разлика помеѓу хируршките процедури и другите протетски процедури во устата. За време на операцијата не се јавува болка, а потоа доволно е лек против болки. Пациентите кои имаат метод на калемење понекогаш имаат отворени рани во непцето. Ова може да предизвика непријатност кога ќе допрете нешто во оваа област и до 3-4 дена. Оваа непријатност целосно поминува во рок од 1 недела, а областа на рани ќе заздрави без да остави траги.

Gjëja më e rëndësishme pas operacionit është që zonën e operuar ta mbani larg traumave mekanike, d.m.th duhet t’i kushtoni vëmendje asaj që hani dhe të shmangni ushqimet e rënda. Ruajtja shprayëtirës në gojë pas operacionit është një nga faktorët më të rëndësishëm që ndikojnë në rezultatin e trajtimit.

Një javë pas trajtimit qëndroni larg duhanit. Duhani ndikon keq në peroidhat preoperative dhe postoperativ. Ky trajtim nuk rekomandohet për personat të cilët janë duhanpirës të pasionuar.

Zakonisht penjtë hiqen një javë pas realizimit të operacionit.

Frenulektomia

Frenuletomia është heqja e një shtrese indi (kopje mukoze) qëllimi kryesor i të cilit është të kufizojë lëvizjen e organit përkatës. Mund të ndikojë në shumë pjesë të trupit të njeriut. Termi lidhet me frenuloplastikë, prerje kirurgjikale të frenulës(peu i buzës ose i gjuhës). Shpesh aplokohet me qëllime ortodontike dhe kur frenulektomia aplikohet në perin e buzës së lartme quhet frenulektomi labijale ose nën gjuhë emërohet si fenulektomi linguale. Frenulektomia është procedurë shumë e shpeshtë stomatologjike dhe aplikohet edhe tek fëmijët edhe tek të rriturit.

Posaqërisht kur frenula është më e madhe prej normales atëherë mund të shkaktojë sëmundje të mishrave të dhëmbit. Kjo mund të shkaktojë probleme në të folur, posaqërisht tek fëmijët e vegjël të cilët kanë ura të trasha dhe të mëdha në gjuhë.

Frenoleumi trajtohet për disa minuta me procedurën e ashtuquajtur frenektomi. Nëpërgjirthsi trajtohethme ndohmën e lazerit falë teknologjisë e cila garanton procedura është e shkurtër dhe pa gjakderdhje. Megjithatë në rastet kur freneleumi është i madh ose i thellë, duhet të alikohet heqje kirurgjike dhe qepje.

Trajtimi aolikohet nën anastezion lokal dhe nuk ndjehet asnjë dhembje gjatë prcedurës. Pas operacionit, me kujdes të vazhdueshëm dhe përdorim të ilaçeve nuk do të keni asnjë problem.

Penjtë hiqen një javë pas procedurës.

Nuk mbetet asnjëfarlloj plage.

Pas procedurës nuk paraqitet asnjëfarlloj ndryshimi në pamjen e dhëmbëve

Macedonian Albanian