fbpx
Kontakt

+389 78 232 262 | +389 46 200 600

Orë pune

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Bëni një takim

We are serious about your smile

Orë pune

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Bëni një takim

We are serious about your smile

Implantologji e detajuar

Implantet janë konstrukcione artificiale ose zëvendësimi i rrënjës së dhëmbit, të cilat janë ngulitur në nofull dhe janë një zëvendësim i shkëlqyeshëm për dhëmbët tuaj të vërtetë. Për këtë në Dentoria veprojmë në atë mënyrë që së pari bëjmë kontroll të detajuar të zgavrës së gojës, pastaj inçizim panoramik digjital dhe plan preciz për të vendosur implantet.

 

Dentoria për pacientët e saj ka implantet më të mira në tregun botëror implantet Straumann BLT dhe Neodent. Implantet Straumann ofrojnë standardin si në vijim:

  • Invazivitet të zvogëluar

Inviazivitet të zvogëluar fal përdorimit të implanteve më të vogla me material të kualitetit të lartë Roxolid®.

  • Trajtim sukses

Parashikueshmëri e lartë, koha më e shkurtër e shërimit dhe rigjenerimi i kockave të përmirësuara edhe në sipërfaqet e kompromentuara me SLActive®.

  • Estetikë

Rezultate të jashtëzakonshme estetike me profile të përhershme inovative për menaxhimin e indeve të buta dhe një portofol të balancuar protetike.

  • Biologji

Konservimi i optimizuar i kockave me Bone Control Design ™.

  • Dëshmi

Bazuar në provat në dispozicion, Implantet e nivelit të kockave Straumann® mund të rekomandohen për të gjitha trajtimet, veçanërisht në indikacionet sfiduese estetike.

  • Garantimi i jetëgjatësisë me garancinë Straumann® Lifetime +.

Teknika implntit të gjithë në 4 (ose e njohur si All on Four)

Kjo teknikë është një procedurë që lejon protezat dentare të fiksohen në katër implantet dentare të vendosura në kënde të caktuara tek pacientët me dhëmbë të plotë.

 

Cilat janë përparësitë eë teknikës të implantit “Të gjithë në katër”?

Pacientëve të cilët janë plotësisht pa dhëmbë në të njëjtën ditë, me një procedurë të vetme kirurgjike mund të bëhet një protezë dentare fikse. Operacioni është më i lehtë sepse më tej nuk kryhet asnjë operacion tjetër, siç është operacioni për rindërtimin e sinusit ose shtimi i kockave.

Kohëzgjatja e e operacionit të impantit të dhëmbëve është më i shkurtër.

Për shkak se numri i implanteve dentare të përdorura është në rënie dhe nuk kërkon procedura shtesë kirurgjikale, kostoja është më e ulët se ajo e implanteve dentare konvencionale.

Jep pamje të zbukuruar një buzëqeshje estetike.

Pastrimi dhe mirëmbajtja janë më të lehta se protezat dentare fikse konvencionale.

I përshtatshëm për pacientët me reflekse të përzierjes nga protezat dhe që nuk janë në gjendje të përdorin një protezë dentare.

Dizajni i saj ndryshon nga protezat fikse. Për shkak se pacienti nuk e mbulon qiellzën, është më lehtë të përdoret.

Për shkak se numri i seancave të kërkuara për trajtim është i vogël, është i përshtatshëm për pacientët që jetojnë jashtë qytetit.

 

Kush mund ta përdor teknikën e implantit të gjithë në katër?

Trajtimi të gjithë në katër mund të aplikohen për të gjithë pacientët që janë plotësisht pa dhëmbë, pa masë të duhur kockore, dhe nuk ka ndonjë sëmundje sistemike që do të ndërhynte në operacionin e implantit dentar.

Në këtë sistem kemi 2 mënyra të zgjedhjes:

  1. mënyra e parë është me një shtrëngim fiks që më së shpeshti do të dëshironte të ishte në stafetën e konstruksionit protetik.
  2. mënyra e dytë është një shtrëngim protetik i lëvizshëm që mund të hiqet dhe të vendoset në një shirit ose në butona.

 

Dallimi midis dy sistemeve varet nga gingivat dhe distanca e implanteve të vendosura dhe natyrisht financat, nevojat dhe zakonet e pacientit.

Tek pacientët të cilët fare nuk kanë dhëmbë është e mundur që brenda një dite me një intervenim të vendosen implante dhe të bëhet konstrukcion protetik fiks. Konstrukcioni proestetik është e përkohshme kurse implantet Shtrauman SLA Active janë me lëng specil dhe implanti është pregatitur për tu ngarkuar pas tre javësh, përderisa tek impantet konvencionale ose nomrale duhet të priten 3 muah për ngarkim dhe këtë mundësi na ofrojnë dy firma me të cilat bashkëpunon Dentoria: Implantet Shtrauman dhe Imlantet Neodent e ashtuquajtur HelixGm aqua.

Cilat janë fazat e trajtimit të gjithë në katër?

Pacientët të cilët shkojnë në trajtimin të gjithë në katër duhet ti nënshtrohen trajtimit klinik dhe radiologjik të detajuar. Bëhen matje të tomografinë kompjuterike (KT) dhe kryhet planifikim i përshtatshëm.

Procedura “Të gjithë në katër” përbëhet preh dy fayave: procedurat për protezë kirurgjike dhe stomatologjike. Katër implantet stomatologjike vendosen në një ditë dhe të njëjtën ditë vendoset proteza somatologjike e përkohshme e fiksuar në në implantet e dhëmbëve. Pas 3 muajve pacienti  bëhet me proteza të përhershme.

Ashtu siç mund të shihet te çdo operacion të implanteve stomatologjike, pas procedurës mund të ndjehen dhimbje dhe ënjtje. Gjitsesi kjo lehtë mund të kontrollohet me ilaçet të cilat do ti përdorni  sipas këshillave dhe pajtimin e mjekut tuaj.

Procedura të gjithë në katër është procedurë e cila mund të kryhet nën anastezion lokal. Mirëpo tek pacientët me ankth dhe frikë të lartë operacioni mund të kryhet edhe nën anastezion të përgjithshëm.

Mund ta përdorni protezën tuaj të përkohshme të fiksuar në implantin për dhëmbë menëherë pas procedurës. Mirëpo duhet të ushqeheni me dietën të cilën do tua sygjerojë mjeku juaj në një periudhë prej tre muajsh i cili është procesi i bashkimit të implanteve dentare dhe kockave. 3 muaj pas procesit do të jetë e gatshme proteza juaj e përhershme dhe do të keni mundësi të ushqeheni sipas dëshirës.

Hulumtimet kanë treguar që ndjekja afatgjatë e procedurës “Të gjithë në katër” ka një shkallë të lartë suksesi.

Kocka artificiale ose koc pluhur

Graftet e kockave emërohen si grafte kckash. Prodhuar nga burimet njerëzore, të prodhuara nga kafshët ose grafte sintetike, prodhohen në formë pluhuri me grimca të vogla ose blloqe.

Është koc artificial ose graft kockor edhe atë koc në koc që do të thotë graft kockor autolog, që do të thotë se meret koc nga pacienti dhe e njejta përdoret në vende ku ne duam të bëjmë koc të ri, d.m.th në rastet e mospasjes së kockave meret koc nga një vend tjetër të pacientit dhe bëhet koc i ri në vendin ku mungon.

Dentoria bashkëpunon me prodhuesit më të mirë të pluhurave të kockave, të cilat mund t’i lexoni në linkun e mëposhtëm https://www.geistlich-na.com/en-us/professionals/bone-substitutes/bio-oss/user-benefits/

Macedonian Albanian