fbpx
Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

ПРФ –ПРП

ПРФ –ПРП

Методот PRF, што во превод значи ” фибрин збогатен со тромбоцити” се користи првенствено во естетската стоматологија и оралната хирургија. Ова е напредна метода за подобро лекување на коските и меките ткива и наоѓа гомема примена во хируршките процедури кај имплантите. Методот ПРП (плазма погата со тромбоцити), во стоматологијата се применува при стоматолошки зафати, како [...]

Третман на канал

Фисурите и фрактурите во забите, расипувањето на забите, несоодветните третмани, неправилните реставрации на забите како резултат на губење на нервите и крвните садови во забите како резултат на чистење на нервите во каналите на забите, го полни каналот кај забот. Кога е потребен третман со канал? Во случај на фрактури кои го вклучуваат нервот на [...]

Бруксизам

Бруксизам е состојба на несвесно чкрипење со забите и стегање на вилицата. Тоа може да доведе до главоболка, болки во увото, оштетени заби и други проблеми. Повеќе од половината возрасни луѓе во светот страдаат од бруксизам. Околу 15% од децата се засегнати од оваа непријатна состојба. Ако имате бруксизам, понекогаш може да чкрипите со забите [...]

ХАЛИТОЗА

Халитоза (мирис на устата) е грдиот мирис што доаѓа од устата или носот, што ги иритира лицето и оние околу него. Лошиот мирис негативно влијае на меѓучовечката комуникација и води кон психосоцијален стрес и проблеми со самодовербата. Се појавува како резултат на соеднинедија од бактерии во устата или носот. По забниот кариес и пародонталните болести, [...]