fbpx
Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

Општа стоматологија

Општа стоматологија

Општата стоматологија опфаќа превентивна нега и корективно лекување. Со редовна посета на стоматолошка ординација, се обезбедува рано детектирање на заболувања кај забите и одржување на оралната хигиената. Како што е потребна редовна нега на вашата кожа или коса, така е потребна нега и за забите. Се препорачува на секои 6 месеци да го посетите вашиот стоматолог [...]

Детска стоматологија

Што треба да знаеме пред првиот преглед на стоматолог? Не му говорете на детето: Без страв, без болка, итн. Таквите реченици може да доведат до идеја дека децата потсвесно да осетат дека се работи за болен третман. Немојте да го наградувате вашето дете со подарок по стоматолошки преглед. Наградата ќе предизвика вашето дете да го [...]

Парадонтална Терапија и Хирургија

Пародонтопатијата е заболување кое за многумина, на почетокот, претставува само мало вообичаено заболување- крварење на непцата (гингивата), но со текот на времето, кај пациентите доаѓа до ресорпција на коската околу забот и на тој начин забите ја губат цврстината и почнуваат да се нишаат. Доколку не се пристапи кон соодветно лекување, пациентите го губат забот. [...]

Ласерска Терапија и Хирургија

Лекувањето со ласер опфаќа безболни третмани кај кои болката и непријатните стругања се во отсуство. Во Денториа ги препорачуваме следните третмани со ласер кои даваат изводредени резултати: Ласерско третирање на непцата( GUMMY SMILE, GINGIVEKTOMIJA, GINGIVITI). Сите оние кои имаат проблем со гингивата (непцата)-Gingivitis, висока насмевка- Gummy Smile или нерамномерна линија на непцата, со помош на ласерот се [...]

Орална Хирургија

Орално хируршките интервенции се специфична проблематика, но во нашата ординација се изведуваат под најсовремени услови, со цел пациентите да немаат никакви последници. Најчести орално хируршки интервенции се: Кортикотомија (зафат кој се изведува кај пациенти чии заби не се никнати и не се гледаат во забниот низ, но постојат некаде во горната и долната вилица) Апикотомија [...]

Дентална Имплантологија

Имплантите се вештачки констуркции или замена за забниот корен, кои се вградуваат во виличната коска и се одлична замена за вашите вистински заби. За овој зафат, во Денториа пристапуваме најпрво со целосен преглед на усната празнина, дигитална панорамска снимка и прецизен план за поставување на имплантот. Денториа за своите пациенти ги има најдобрите импланти на [...]

Протетика

Со помош на стоматолошки помагала, во Денториа може да ги надоместите изгубените заби со преку со методите на фиксната протетика (коронки и мостови) со помош на која се заменува коронката на еден или повеќе заби со што се враќа фунционалноста, естетиката и природниот изглед на забите и мобилната протетика (парцијални и тотални протези, протези со [...]

Естетска стоматологија

Белеење на забот Во нашата ординација користиме водечки систем за белеење кој ја менува бојата на забите три до четири нијанси посветла од основната состојба. Во релаксирана атмосфера, под перфетктна заштита и на пациентот и на стоматологот, нанесуваме специјален гел Opalescence Tooth Whitening Systems врз вашите заби и го пенетрирање преку посебен ласер. За да [...]

Други Услуги

Ендодонција Тоа е терапискиот зафат кој се состои во отстранување на комплетната забна пулпа- нервот и лекување, полнење на коренските канали. Овој процес е потребен кога забната пулпа ќе се воспали. Тоа најчесто се јавува кај заби кои имаат длабок кариес, заби со веќе непрактични пломби и слично. Третман на канал ПРФ-ПРП Болести на виличниот [...]