fbpx
Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

Третман на канал

Фисурите и фрактурите во забите, расипувањето на забите, несоодветните третмани, неправилните реставрации на забите како резултат на губење на нервите и крвните садови во забите како резултат на чистење на нервите во каналите на забите, го полни каналот кај забот.

Во случај на фрактури кои го вклучуваат нервот на забот како резултат на траума, кога забот ја изгубил виталноста поради прекумерна сила на забот како резултат на ортодонтскиот третман, кога имаме напредни гингивални болести, при отстранувањето на чувствителноста предизвикана од прекумерното абење во забите, и кај високи полнила или протези се исто така потребни.

Доколку го чувствувате следното: топла ладна чувствителност на забите, болка без никакви стимули, особено ноќе, ако има болка за време на јадење, бојата на забите се менува како резултат на смртта на нервите, отекување на лицето како резултат на формирање на апсцес.

Најпрво се започнува со анестезија. Потоа, каналот се чисти или се отстранува фрактурата доколку има. Се чистат ткивата во коренот на забота.
Во зависност од состојбата на забот може да се третира како една сесија или може да потрае неколку третмани.
За време на сесијата, се нанесуваат лекови кои ќе ги подобрат краевите на коренот.
На крајот од третманот на каналот, каналот се полни со посебни полнила.

Не треба да се јаде додека не заврши дејството на анестезијата. Треба да се избеднува леплива и тврда храна- храна тешка за џвакање.
Треба да се внимава да не се испушти привременото пополнување помеѓу сеансите на третманот.

Со помоп на анестезијата пациентот нема да има никакви болки.

По третманот, може да има мала болка и осетливост, особено при џвакање. По неколку дена од третманот може да се користи благ анти-воспалителен лек.

Нормално нема потреба да се користат антибиотици за време на третманот на каналот. Сепак, антибиотиците можат да се дадат во присуство на напредна инфекција или во случај на преосетливост на забот.

македонски