fbpx
Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

ПРФ –ПРП

Методот PRF, што во превод значи ” фибрин збогатен со тромбоцити” се користи првенствено во естетската стоматологија и оралната хирургија. Ова е напредна метода за подобро лекување на коските и меките ткива и наоѓа гомема примена во хируршките процедури кај имплантите.

Методот ПРП (плазма погата со тромбоцити), во стоматологијата се применува при стоматолошки зафати, како што се имплантите, со што се стимулира растот и брзината на коската. Се употребува и кај други проблематики, како што се: дефекти на непце, процедура за подигнување на синуси, поправка на фистули помеѓу шуплината и синусот на устата, апликација на графтови и друго.

македонски