fbpx
Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

Орална Хирургија

Орално хируршките интервенции се специфична проблематика, но во нашата ординација се изведуваат под најсовремени услови, со цел пациентите да немаат никакви последници. Најчести орално хируршки интервенции се:

Кортикотомија (зафат кој се изведува кај пациенти чии заби не се никнати и не се гледаат во забниот низ, но постојат некаде во горната и долната вилица)

Апикотомија (или ресекција на корен е хирушки зафат при кој се отстранува врвот од коренот на забот заедно со присутниот патолошки процес- циста или гранулом)

Импакција (рутински оперативен зафат на екстрахирање или вадење на заби, најчесто умници кои поради недостаток на простор или неправилна позиција неможат правилно да излезат (никнат)

Sinus Lift (хирушка постапка со која се додава коска во горната вилица во пределот помеѓу вилицата и максиларниот синус.)

македонски Albanian