fbpx
Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

Контакт

+389 78 232 262

Работно Време

Пон-Сре-Чет :09:00-16:00 | Вто и Пет: 13:00-20:00 | Саб: 09:00-14:00

Закажи Термин

We are serious about your smile

Дентална Имплантологија

Имплантите се вештачки констуркции или замена за забниот корен, кои се вградуваат во виличната коска и се одлична замена за вашите вистински заби. За овој зафат, во Денториа пристапуваме најпрво со целосен преглед на усната празнина, дигитална панорамска снимка и прецизен план за поставување на имплантот.

Денториа за своите пациенти ги има најдобрите импланти на светскиот пазар Straumann BLT implanti и Neodent . Имплантите на Straumann го обезбедуваат следниот стандард:

  • Намалена инвазивност

Намалена инвазивност благодарение на употребата на помали импланти со висококвалитетен материјал Roxolid®.

  • Третман успех

Висока предвидливост, пократко време на заздравување и подобрена регенерација на коските дури и на компромитирани места со SLActive® површина.

  • Eстетика

Извонредни естетски резултати со постојани иновативни профили за управување со меките ткива и избалансирано протетичко портфолио.

  • Биологија

Оптимизирана конзервација на коската со Bone Control Design ™.

  • Доказ

Врз основа на достапните докази, Straumann® Bone Level Implants може да се препорача за сите третмани, особено во естетски предизвикувачки индикации.

  • Гаранција за долготрајност со гаранцијата Straumann® Lifetime +.

Сите на 4 имплант техника (или позната како All on Four)

Оваа техника е процедура која им овозможува на забните протези да бидат фиксирани на четири стоматолошки импланти поставени на одредени агли кај пациенти со комплетни заби.

Кои се предностите на техниката на имплантот “Сите на четири”?
Пациенти со тотална беззабост во еден ист ден, со една хируршка процедура може да се направи фиксна стоматолошка протеза. Операцијата е полесна бидејќи не се врши понатамошна хируршка процедура, како што е операција за надградба на синусите или додавање на коска.
Времетраењето на операцијата на забниот имплант е пократко.
Бидејќи бројот на стоматолошки импланти се намалува и не бара дополнителни хируршки процедури, трошокот е помал од оној на конвенционалните импланти на забите.

Чистењето и одржувањето се полесни од конвенционалните фиксни стоматолошки протези.
Погоден за пациенти со појак рефлекс на гадење кои не се во можност да користат стоматолошка протеза.
Неговиот дизајн се разликува од обичните протези. Бидејќи бројот на потребни сесии за лекување е низок, тој е погоден за пациенти кои живеат надвор од градот.

Кој може да ја користи техниката All on Four?
All on Four третманот може да се примени на сите пациенти со целосна беззабост, без соодветен обем на коскената маса и отсутство на системска болест која би се мешала со операцијата.

Во овој систем имаме 2 начина на решавање:

Првиот начин е со фиксна констуркција која најчесто би сакале да е на штрафење на простетската конструкција.

Вториот начин е мобилна простетска констуркција на бар или на копчиња Разликата помеѓу едниот и другиот систем зависи од гингивата и растојанието на поставените импланти и секако финансиите и потребите и навиките на пациентот.

Кај пациенти со тотална беззабост може во еден ден со една интервенција да се поставуват импланти и да се направи фиксна протетска конструкција.Простетската конструкција е привремена ,а имплантите на Штрауман SLA Active се со специјална течнот и имплантот е спремен за оптеретување после три недели,додека кај конвенционалните или нормални импланти треба да се чека 3 месеци за оптеретување ова можност ни ја нудат 2 фирми со кој што работи Денториа : Штрауман имплантите и Неодент Имплантите кој се вика HelixGm acqua.

Кои се фази на третман на All on four?
Пациентите кои одат на All on four треба да подлежат на детален клинички и радиолошки преглед. Се прават мерења на компјутерската томографија (КТ) и се врши соодветно планирање.
Процедурата “Сите на четири” се состои од две фази: процедури за хируршка и стоматолошка протеза. Четирите стоматолошки импланти се ставаат во еден ден и истиот ден се става привремената стоматолошка протеза е фиксирана на забните импланти. По 3 месеци, пациентот добива постојани забни протези.

Како и кај секоја операција на стоматолошки импланти, по процедурата може да се забележат некои болки и отоци. Сепак, ова може лесно да се контролира со лековите што ќе ги користите во согласност со советите на вашиот лекар.

Сите на четвртата процедура е процедура која може да се изврши под локална анестезија. Сепак, кај пациенти со висока анксиозност и страв, седација, може да се изврши со општа анестезија.

Можете да ја користите вашата привремена забна протеза фиксирана на импланти за заби непосредно по постапката. Сепак, треба да се хранат со диета која ви препорачува вашиот лекар во период од три месеци, што е процес на фузија на забни импланти и коски. 3 месеци по завршувањето на процесот ќе биде направено со вашата постојана протеза ќе бидат во можност да се хранат по желба.

Истражувањата покажаа дека долгорочното следење на процедурата “Сите на четири” има висока стапка на успех.

Вештачка коска или Коски во прав

Коскените графтови се нарекуваат коскени графтови . Производството од човечки извори, произведени од животински или синтетички графт, се произведуваат во форма на прав со мал честички или блок.

Коскените графтови во регионот на забните импланти треба да се направат во присуство на недоволна коска, шевовите на заби во истата сесија како и посакуваната сесија која треба да се изврши, пред-имплантација на операциите на високи синусни базници или хронично воспаление и долготрајни причини за топење на коската што предизвикува коска да се користи за време на екстракцијата. Клетките што ги содржи помагаат регионот да заздрави побрзо и да го зголеми коскениот волумен, благодарение на состојките потребни за формирање и раст на коските.

Денториа соработува со најдобрите производители на Коски во прав, за кои може да прочитате на следниот линк https://www.geistlich-na.com/en-us/professionals/bone-substitutes/bio-oss/user-benefits/

македонски Albanian